Ce sunt, de fapt, alimentele?

Alimentul este definit ca fiind orice substanţă sau produs procesat, parţial procesat sau neprocesat, care poate fi ingerat de om.

Conform DEX: ALIMÉNT, alimente, s. n. Produs în stare naturală sau prelucrat care servește ca hrană. – Din fr. aliment, lat. alimentum.

Alimentele naturale, şi când spun asta mă refer fructe, vegetale, lapte, ouă, carne etc., care nu au suferit nici o prelucrare culinară, sunt defapt o matrice mai mult sau mai puţin complexă formată în principal din nutrientii necesari organismului. Aceşti nutrienţi sunt glucidele (sau hidraţi de carbon) , proteinele, lipidele, apa, vitaminele, mineralele şi încă câteva bioelemente responsabile de culoare, miros şi savoare. Pentru a înţelege mai bine am putea sa ne imaginăm alimentele naturale ca şi un „preparat culinar”, în care ingredientele sunt chiar aceşti nutrienţi pe care i-am enumerat înainte, amestecaţi în diferite proporţii de către cel mai bun bucătar-şef- NATURA.

illustration-of-a-woman-cook-juggling-the-vegetables.2000.2046Ȋn funcţie de proporţia acestor nutrienţi alimentele sunt clasificate în mai multe categorii şi sunt stabilite cantităţile zilnice adecvate din fiecare pentru a întruni un plan alimentar corect.

Natura ne ofera alimente deosebit de gustoase în forma lor naturala, cum sunt fructele şi legumele, nouă ne rămâne doar decizia de a comanda din acest „meniu” ce ne place şi ce este cel mai sănătos pentru noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s