Ce sunt, de fapt, alimentele?

Alimentul este definit ca fiind orice substanţă sau produs procesat, parţial procesat sau neprocesat, care poate fi ingerat de om.

Conform DEX: ALIMÉNT, alimente, s. n. Produs în stare naturală sau prelucrat care servește ca hrană. – Din fr. aliment, lat. alimentum.

Alimentele naturale, şi când spun asta mă refer fructe, vegetale, lapte, ouă, carne etc., care nu au suferit nici o prelucrare culinară, sunt defapt o matrice mai mult sau mai puţin complexă formată în principal din nutrientii necesari organismului. Aceşti nutrienţi sunt glucidele (sau hidraţi de carbon) , proteinele, lipidele, apa, vitaminele, mineralele şi încă câteva bioelemente responsabile de culoare, miros şi savoare. Pentru a înţelege mai bine am putea sa ne imaginăm alimentele naturale ca şi un „preparat culinar”, în care ingredientele sunt chiar aceşti nutrienţi pe care i-am enumerat înainte, amestecaţi în diferite proporţii de către cel mai bun bucătar-şef- NATURA.

illustration-of-a-woman-cook-juggling-the-vegetables.2000.2046Ȋn funcţie de proporţia acestor nutrienţi alimentele sunt clasificate în mai multe categorii şi sunt stabilite cantităţile zilnice adecvate din fiecare pentru a întruni un plan alimentar corect.

Natura ne ofera alimente deosebit de gustoase în forma lor naturala, cum sunt fructele şi legumele, nouă ne rămâne doar decizia de a comanda din acest „meniu” ce ne place şi ce este cel mai sănătos pentru noi.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s