Gusturile se discuta!

main cardiae shutterstock_46879720

Stiu ca „gusturile nu se discuta”, dar trebuie analizate pentru a nu scapa situatia de sub control. Gusturile se pot educa, chiar daca noi mostenim pe cale genetica o mare parte din preferintele alimentare. Se spune ca putem forma un obicei nou in 21 de zile consecutive de repetare a unui anumit obicei. Incercam?

Sunt insa si preferinte alimentare care se explica fiziologic, preferinte care  s-au exacerbat in zilele noastre datorita gamei largi de alimente pe care o avem la dispozitie.

Mancare nesarata este considerata fada pentru ca organismul uman nu poate functiona fara sare. El are de asemenea nevoie de proteine, de unde si preferintele nostre mai ales pentru carne. Gusturile amar si acru le toleram doar in anumite limite, dat fiind ca majoritatea otravurilor sunt amare si multe fructe acre sunt necoapte.

In schimb, ne repezim la tot ce este dulce, pentru ca zaharul este energie pura. De aici si dilema tuturor celor care vor sa slabeasca: curele de slabire nu au fost prevazute in planul evolutiei, vietuitoarele fiind programate astfel incat sa asimileze cat mai multe alimente nutritive, ca precautie pentru vremurile grele.

„Dependenta” de ciocolata si inghetata ne este scrisa tuturor in  creier.

Prin urmare, nu este usor sa luptam impotriva genelor mostenite de la stra-stramosii nostri (care nu aveau mancarea la discretie). Am spus de multe ori ca nu exista diete minute, ci doar oameni minunati care au puterea de caracter sa se lupte cu preferintele lor alimentare pentru sanatatea si starea lor de bine.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s