Sa incepem sa ne hranim creierul

Dupa cum spune si celebrul aforism latin ”Mens sana in corpore sano”, adica o minte sanatoasa intr-un corp sanatos, aceasta ar fi cheia fericirii si implinirii ca fiinte umane. Prin urmare, o minte sanatoasa se poate forma si dezvolta in armonie cu un corp de sanatos. In ziua de azi oamenii sunt din ce in ce mai preocupati de a avea un corp de invidiat, unii apeland la asa-numitele ”cure de slabire”, altii tragand din greu in salile de forta pentru a-si dezvolta musculatura. Cei mai multi, insa, nu stiu sau uita ca si creierul poate fi la fel de bine hranit sau antrenat pentru a obtine rezultate de invidiat.

exercitii creier

Mai avem o zicala romaneasca care spune: ”Mare ca bradul si prost ca gardul”, asadar nu trebuie sa-i dam curs si sa incepem sa ne hranim corect creierul.

Cu toate ca acest organ nu reprezinta mai mult de 2% din greutatea corporala, el ne pune cele mai mari probleme de foarte multe ori. Sa nu mai vorbim de perioadele cu o intensa activitate intelectuala in care ne rugam de el sa memoreze cat mai repede si cat mai eficient. Pentru a ne indeplini dorinta trebuie sa-i facem si lui placerile, sa-i gatim o masa buna, sa-l lasam sa se relaxeze si sa se odihneasca.

Creierul a fost numit ”organul uitat”, dar trebuie sa incepem sa-i acordam cel putin aceeasi atentie pe care o acordam inimii.

Ideea ca anumite alimente sau substante continute de acestea va pot imbunatati aptitudinile mentale –ajutandu-va sa va concentrati, sa va coordonati activitatea motorie, stimuland memoria, micsorand timpii de reactie, alungand stresul si poate chiar prevenind imbatranirea creierului –nu este doar o speculatie. Neurologia nutritionala, desi in frageda pruncie, a adus deja cateva descoperiri remarcabile. Recomandarile se intind de la ce anume poate manca o femeie gravida pentru a asigura viitorului copil un coeficient de inteligenta ridicat si ce poate lua un varstnic pentru a-si recapata memoria pierduta, la ce pot face oamenii de orice varsta pentru a se bucura de o functionare optima a creierului. Rezultatul este un adevarat creier-minune.

Trebuie sa spulberam mitul popular, conform caruia ne nastem cu un creier determinat genetic, cu o anumita marime si potential, si asta este, nu putem face nimic sa-i imbunatatim performantele. Realitatea stiintifica, asa cum o dovedesc ultimele cercetari este alta. Creierul este un organ ce creste si se dezvolta, capacitatile si vitalitatea sa depinzand in mare masura de felul in care il hranim si tratam.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s