Mancam mai putin din farfurii albastre!

Cand vine vorba de mancare nu doar gustul este cel care ne face sa decidem daca este apetisanta. Ne folosim de toate simturile pentru a decide daca un anumit fel de mancare ne place sau nu. Primul simt asupra caruia alimentele au un impact mare este vazul. Daca un fel de mancare arata bine, deja ne decidem sa mergem mai departe, sa-l mirosim si apoi sa-l gustam. De cele mai multe ori, daca vazul si mirosul sunt satisfacute tindem sa mancam chiar mai mult decat nevoile noastre.

Este greu si nu este nici sanatos sa consumam alimente care nu ne plac ca si gust, dar cred ca am putea mai usor sa facem un compromis cand vine vorba de vaz. Cine nu tanjeste dupa gustul mancarii “ca la mama acasa”, dar oare mancarea ca la mama acasa arata ca la un restaurant Michelin?

Culoarea farfuriilor si a decorului in care luam masa ne poate ajuta sa mancam mai putin fara a renunta neaparat la gust.

blue plates

Se pare ca albastrul este una dintre culorile care diminueaza apetitul. Aceasta actiune se datoreaza faptului ca, in natura, nu exista alimente care sa aiba aceasta culoare, nici in regnul vegetal, nici in cel animal. Culoarea albastra apare, de obicei, atunci cand un aliment se altereaza (face mucegai) sau daca este toxic. Probabil cunoasteti ciupercile otravitoare care au culoarea albastra atunci cand sunt taiate, tocmai pentru a ne indica ca nu sunt comestibile.

Incercati sa mancati din farfurii albastre si veti fi surprinsi sa observati ca mancare nu vi se mai pare atat de apetisanta, incat sa nu va puteti controla si ridica de la masa atunci cand v-ati saturat.

Este un truc simplu de a ne controla pofta de mancare, asa ca de ce sa nu aveti in casa si un set de masa albastru.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s