Cum am ajuns sa fiu nutritionist?

Am radacinile puternic infipte in Maramures, dar sunt indragostita si de Bucuresti. Iubesc Maramuresul pentru principiile puternice de viata pe care mi le-a sedimentat in minte. Iubesc Bucurestiul pentru infinitatea oportunitatilor, pentru oamenii frumosi pe care ii vezi cu ochelarii potriviti.

Dragostea pentru Bucuresti dureaza de 7 ani cand cea mai mare companie din industria alimentara m-a “ademenit cu ciocolata” aici. Cum sunt un nutritionist pofticios, nu am rezistat tentatiei. Sa va spun despre treaba cu nutritia. Practic, imi castig painea invatandu-i pe oameni sa nu manance prea multa paine. Am fost a doua generatie de nutritionisti-dieteticieni din Romania, studenta a Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca. Pasiunea mea pentru nutritie a pornit in clasa a 12-a. Tin bine minte ca am vazut un afis cu Facultatea de Nutritie si Dietetica pe holul liceului si acela a fost momentul decisiv. Am fost atat de pasionata incat nu mi-a venit sa cred cand am luat 10 pe linie la examenele din primul an, invatam de placere. Rezultatele bune m-au trimis direct in Valencia cu o bursa Erasmus. Experienta internationala a contat destul de mult la CV pentru compania la care lucrez si in prezent.

Sunt o persoana insetata de experiente si dezvoltare. In completarea studiilor universitare, am urmat un Master de Nutritie Sportiva in Valencia si un curs de pe aceeasi tema la Barca Innovation Hub. Toate aceste cunostinte mi-au dat increderea sa “ma bag in seama” cu Managerul Medical de la Federatia Romana de Rugby, domnul dr. Alin Popescu. Astfel a inceput o frumoasa colaborare, concretizata cu publicarea cartii “Ghid de nutritie pentru sportivii amatori si profesionisti cu aplicatii in jocul de rugby”. A fost “primul copil” si emotiile pe masura. Cartea aceasta a deschis portile spre o noua colaborare cu un colectiv de medici de renume, alaturi de care am scris a doua carte – “Ghid de nutritie de la preventie la terapie”.

Anul acesta am lansat platforma online “Si eu ce mai mananc?” pentru a raspunde pe intelesul tuturor la intrebari despre ce punem zilnic in farfurie si pentru a educa romanii cu privire la stilul de viata sanatos.

Voi continua sa ma dedic acestei misiuni de educare. Cred cu tarie ca educatia nutrionala salveaza vieti! Si mai cred ca se pot face multe lucruri frumoase in Romania cu atitudinea corecta.

Aflati mai multe despre activitatea mea profesionala aici: sieucemaimananc.com/about

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s